Mat för alla smaker
Vintern har som alltid svårt att släppa sitt grepp. Bokstavligen. När det snöade sist, så klibbade snön fast i vagnens däck, så det till slut blev som att köra en platå-vagn. Rätt snyggt, tycker jag själv.
Och är det svårt att köra med snöiga däck, så är det inget jämfört med off-road-körningarna vi gör i skogen. Hunden vill ju helst springa av sig, och fin i kanten som hon är, så vill hon inte skita precis bredvid gångstigen, utan vill in en bit i skogen. Så det är bara till att ta trehjulingen (så tacksam för den, Kerstin!) och köra järnet över stock och sten. Och under stock, för det är rätt många nedfallna träd i skogen här. Men fint är det i skogen, och jag älskar att gå omkring där och fundera.
Eftersom Ben älskar lamm och annat spännande från utlandet, så tycker han om att gå i en livsmedelasaffär med varor från hela världen. Och där hittar man prylar man inte ser på ICA precis. I köttdisken fanns inga kotletter, filéer eller annat smarrigt, utan bara en massa udda lammdelar: huvuden (flådda), tungor, magar, tarmar osv. Rätt fascinernade att tarmarna var mycket dyrare än själva köttet. Delikatess, kanske? Må så vara, jag tänker då INTE provsmaka!
"Åh, färsk bandspaghetti i disken!" -"Nähä, det var visst tarmar..."
Något jag garanterat hellre äter är ägg. Dessa gjorde jag i påskas, några kokades med rödlöksskal i nät, andra kokades i blåbärssoppa i brist på färska bär...
Kevin, som äter precis som han ska numer, älskar frukt. Ananas är helt klart hans favorit.Varje gång vi skalar en färsk, så kastar han sig över bitarna och glufsar i sig.
Att vin beskrivs med spännande ord för smaker är allmänt känt. De kan smaka gelehallon, gröna vingummin, lakrits osv. För inte så länge sedan upptäckte jag en - troligen - vinälskare i charkdisken: